DONJI SREM 2015 NASTAVLJA SEZONU SA NOVIM TRENEROM

Sremskoligaš iz Pećinaca Donji Srem 2015, posle podele bodova sa Mitrosom u prošlom kolu, promenio je šefa stručnog štaba, a novi trener pećinačkih fudbalera je Dragan Macura.

„Sa iskusnim stručnjakom, Draganom Macurom iz Zemuna, dogovorena je saradnja na obostrano zadovoljstvo. Nadamo se da će ovaj potez doneti željene rezultate i stabilnost ekipe. Bivšem šefu, Dejanu Rakiću, želimo sve najbolje, uz napomenu da je saradnja prekinuta uz obostrani dogovor, a sa željom da se pomogne ekipi da izađe iz letargije“ – kaže predsednik Donjeg Srema 2015 Miloš Gmizić.

Iza Dragana Macure je višedecenijsko igračko i trenersko iskustvo, a nakon prvog treninga u novoj sredini, odrađenog 4. oktobra, kaže da se nada dobrim rezultatima.

„Upoznao sam se sa igračima koliko je to bilo moguće. Zadovoljan sam kako su odradili prvi trening. Ovo je tek početak i nadam se uspešnoj saradnji“ – kaže novi šef stručnog štaba.

Prve fudbalske korake Macura je načinio u nekadašnjoj Galenici. U Partizanu je prošao sve mlađe selekcije, a bio je i reprezentativac u omladinskoj konkurenciji. Pored igranja fudbala, nije zapostavio ni školovanje. Završio je fakultet, ali i Višu trenersku školu.

„Igrao sam po klubovima Srpske lige – Beograd: Voždovac, IMT, Železničar… Po okončanju igračke karijere završio sam Višu trenersko školu u klasi Veljka Aleksića, čiji sam, jedno vreme, bio asisten na Fakultetu za fizičku kulturu. Radio sam u Balkan Bukovici kao asistent šefu stručnog štaba. Trenirao sam Beograd sa Karaburme, a u Galenici, odnosno Zemunu, vodio sam sve mlađe kategorije, ali i prvi tim dve godine. Napravili smo tada odlične rezultate, a sa čuvenom generacijom 1990 godište ušao sam u Drugu ligu. Iz te generacije šestorica igrača su bili u omladinskoj reprezentaciji. Sarađivao sam sa Slobodanom Santračem, tada u omladinskoj reprezentaciji Srbije. Trenerski put me je odveo u beogradski Železničar i Jedinstvo iz Stare Pazove, s kojim sam iz Četvrte lige ušao u Srpsku ligu – Vojvodina. U Podunavcu iz Belegiša bio sam dve i po godine. I s njima sam napravio dobre rezultate. Iz Sremske lige ušli smo u Vojvođansku ligu i već prve godine za malo nam je izmakao plasman u Srpsku ligu. Evo me i u Donjem Sremu 2015. Nadam se najboljem“ – ispričao nam je Macura.

Izvor: Opština Pećinci