„ДОРИАНОВИ“ ТАКМИЧАРИ НАЈБОЉИ У СРБИЈИ

Бодибилдинг и фитнес клуб „Дориан“ из Врбаса ове године постигао је најбоље резултате од свог оснивања 2001. године, саопштено је из овог спортског друштва.

Фантастичну годину и сјајне резултате већ у пролећном делу наговестио је такмичар Игор Сикора, победник Отвореног купа Србије у Београду, у категорији класик бодибилдинг, а ова победа обезбедила му је и позив савезног селектора Зорана Стојића за наступ на Европском првенству у Барселони. У свом првом огледању са ривалима из целе Европе, Игор је освојио одлично 8. место у конкуренцији 16 такмичара. 

„Јесењи део сезоне донео је прегршт одличних резултата за ‘Дориан’. Почетком октобра, на такмичењу у Јагодини, најјачем регионалном такмичење у бодибилдингу и фитнесу, Игор Сикора постао је шампион у својој категорији. Одмах затим, на Меморијалном купу ‘Новица Пауљичић“ у Бору, Игор је победио у две категорије – класик бодибилдинг и отворена тешка категорија.

Затим је стигло Првенство Војводине, које су половином октобра у Врбасу заједно организовали наш клуб и Бодибилдинг и фитнес савез Војводине, на ком је учествовало 65 деце у фиткиду и 30 јуниора, сениора и ветерана. Такмичари ‘Дориана’ поново су били одлични и донели нам бројне медаље; Јосип Радовић – ББ сениори до 70 кг – 2. место; Здравко Солац – ББ ветерани – 2. место; Данијела Анђић – жене физик – 1. место; Вукашин Влаховић – ББ до 90 кг – 1. место; Игор Сикора, класик ББ – 1.место и ББ преко 90 кг – 1. место: Укупно – четири златне и два сребрне медаље за ‘Дориан’ који је уједно био и најуспешнији клуб такмичења“, са поносом је реферисао Ранко Шево, председник Бодибилдинг и фитнес клуба „Дориан“.

Одмора за такмичаре из Врбаса није било ни после Првенства Војводине; на престижном „Beograd open fit pass“ Игор Сикора је победио у својој категорији и у апсолутној класик категорији. „Највећи успех за клуб стигао је у суботу, 26. октобра. На званичном ИФББ Првенству Србије у бодибилдингу и фитнесу, одржаном у Београду, наш клуб је добио два шампиона и титулу апсолутног победника. Најпре је Данијела Анђић победила у категорији жене физик, и тиме дошла до јединог пехара који јој је недостајао на домаћим такмичењима. Наступ Игора Сикоре у обједињеној класик ББ категорији изгледао је рутински и победа ниједног момента није долазила у питање. Уследила је апсолутна категорија, али овог отвореног типа, а то значи са победницима свих категорија. Својом изузетном формом и шампионским наступом, Сикора је и овде победио и постао најбољи од најбољих. Такмичарска сезона за Игора се не завршава, јер га очекује највећи изазов у каријери – Светско првенство које ће се одржати од 5. до 10. новембра у Уједињеним Арапским Емиратима“, рекао је Шево и пожелео најбољем такмичару „Дориана“ пуно успеха на најјачем аматерском планетарном такмичењу у бодибилдингу и фитнесу.

Извор: Општина Врбас