DOTAKLI SMO PRIČE IZ PROŠLOSTI

Sinoć su Novosađani imali priliku da u velelepnom zdanju Muzeja Vojvodine u Novom Sadu prisustvuju promociji knjige Zorana Kneževa „Novi Sad priče iz prošlosti“. Hol  na spratu Muzeja Vojvodine, bio je mali da primi sve zainteresovane za promociju. Naša novinarska ekipa bila je prijatno iznenađena koliko je mladih Novosađana došlo da čuju priče iz prošlosti svoga grada.

Uvodnu reč, dao je gospodin Drago Njegovan, direktor Muzeja Vojvodine, zatim su govorili mr Siniša Jokić, dr Vladimir Sakač, Miša Blizanac i na kraju prisutnimase obratio se autor Zoran Knežev. Istorija Grada, provlačila se kroz izlaganja svakog govornika, svaki govornik je dotakao priču iz istorije Novog Sada, ali je svima zajednička konstatacija bila da je Zoran Knežev imao hrabrosti i snage da prikupi, obradi i objavi tako jednu kvalitetnu građu, kao što su priče iz prošlosti i da ne staje na tome, jer Novi Sad ima još jako puno ne ispričanih tema i priča.

Po broju prisutnih na večerašnjoj promociji zaključili smo da je veliko interesovanje za  dela Zorana Kneževa, hroničara i pubiciste novosadskih priča.

Promociju je svojom pesmom uveličao hor Miše Blizanca, koji je u ovakvim prilikama nezamenljiv.

Ps. U poverenju, možemo vam reči da će nas Zoran Knežev uskoro obradovati sa novim naslovima i da se njegov opus širi na Vojvodinu, kroz hronike i legende!

Galeriju fotografija sa promocije moćete pogledati u nastavku: