ДР НЕЛЕ КАРАЈЛИЋ СА НОВОСАЂАНИМА ЗА НОВУ ГОДИНУ

Новосађани ће 31. децембра на Тргу слободе дочекати Нову годину са др Нелетом Карајлићем. „Није нека срећа, али није ни лоше, могло је и горе“, каже за „Политику“ популарни „надреалиста“ и певач „Забрањеног пушења“.

Испричао је да је поново почео да свира јер је осетио неку врсту одговорности према оним младим људима који га срећу на улици и кажу да су одрастали уз његову музику.

„И то траје задњих 20 година. Онда сам схватио да многи од њих нису ни рођени кад сам ја престао да свирам, па сам схватио да никад нису имали шансе ни да ме виде уживо. Отуда моја жеља да се поново вратим на позорницу, а испало је идеална комбинација са Новим Садом јер сам ја пожелео Нови Сад, а дубоко сам уверен да је и Нови Сад пожелео мене на стејџу“, каже Ненад Јанковић, др Неле Карајлић.

Он је у културној станици „Свилара“ учествовао у представљању програма новогодишњег дочека у организацији „Фондације 2021“. 

„Наравно, проћи ћемо целу причу коју смо правили, не смем ни рећи пре колико година, али те све песме које ћемо свирати за Нову годину мање-више живе и данас као нека врста културног наслеђа. Тако да публика може да очекује оно старо ‘Пушење’“, каже.

На сцени ће му се придружити камерни оркестар „Камерата Академиа“, првакиња опере Српског народног позоришта Јелена Кончар, као и хор АКУД-а „Соња Маринковић“. Још ће смислити шта ће оригинално пожелети Новосађанима за Нову годину: „Обично сви кажу: нек’ је здравља, а ја кажем, нек’ је и мало пара, па нек’ је човек и мало прехлађен.”

Пре Карајлића наступиће словеначки Мањифико, а после руски ди-џеј двојац Филатов и Карас за које кажу да су светске звезде у успону.

Извор: Политика