ДРАГАНА МИЛОШЕВИЋ: ОПШТИНА ЖАБАЉ ПРИМЕР РАЗВОЈА КУЛТУРЕ У МАЊИМ СРЕДИНАМА

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић данас је, у оквиру посете општини Жабаљ, обишла Народну библиотеку „Вељко Петровић“, да би потом заједно са председником Општине Чедомиром Божићем и помоћником председника Сергејом Запорошцем обишла и реконструисану позоришну салу, која је део зграде Општине Жабаљ.

Према речима Драгане Милошевић, Општина Жабаљ је пример како једна локална самоуправа може и треба да улаже у обнову објеката културе и културне манифестације. С обзиром на то да се у оквиру ове општине налазе и насеља Госпођинци, Чуруг и Ђурђево, како наглашава, реконструкција позоришне сале, као и библиотеке, била је више него неопходна.

„Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама зато ће и надаље бити добар партнер у свим пројектима који подстичу развој културе уопште“, истакла је Милошевићева и додала да ће се помоћи и Народној библиотеци „Вељко Петровић“ у откупу значајних и вредних књига.

Овом приликом председник Општине Жабаљ Чедомир Божић и његов помоћник Сергеј Запорожац изразили су задовољство што имају партнера у Покрајинској влади, јер бројне културне активности, манифестације и позоришна гостовања захтевају и заједничка улагања.

Након радног састанка, Драгана Милошевић је посетила „Формат Жабаљ“, који је од прошле године први и једини медијски портал у тој општини. Том приликом домаћине је упознала са могућностима конкурсне подршке за њихове програмске садржаје.