DRAGANU ĆAPINU URUČENA NAGRADA “KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ“

Po devetnaesti put, u Galeriji Matice Srpske u Novom Sadu uručene su tradicionalne nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” , koje se dodeljuju za izuzetne rezultate u privredi, kulturi i ukupnom društveno-političkom životu, a sve u znak sećanja na velikog srpskog rodoljuba i dobrotvora Mišu Anastasijevića. Priznanje “Kapetan Miša Anastasijević” dodeljuje se od 2000. godine u okviru projekta “Put ka vrhu”, s ciljem afirmacije privrednog stvaralaštva, preduzetntičke kulture i društvenih vrednosti u celini.

 Među 19 nagrađenih u različitim oblastima, ove godine su tri priznanja stigla u Zrenjanin.

Dragan Ćapin, pomoćnik gradonačelnika grada Zrenjanina i predsednik Vatrogasnog saveza Srbije, ovo značajno priznanje dobio je zbog višegodišnjeg angažovanja na afirmaciji vatrogastva u Srbiji.

”Ovo priznanje delim sa deset hiljada aktivnih članova Vatrogasnog saveza Srbije i 440  dobrovoljnih vatrogasnih društava. Posebno sam ponosan na ono što smo uradili na nivou grada Zrenjanina, gde imamo i veliku podršku u lokalnoj samoupravi”, istakao je Ćapin.

Dragan Božjak, vlasnik Kompanije “Bio-Elektrik”, nagradu je primio uz obrazloženje da je među prvima uveo najviše tehnološke standarde u oblasti stambene gradnje, s naglaskom na energetske uštede.

 Dr Ivan Bošnjak, nekadašnji gradonačelnik Zrenjanina i aktuelni državni sekretar Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, nagradu je primio za doprinos unapređenju rada lokalne samouprave na nivou Srbije. 

Izvor: Grad Zrenjanin