ДРАМСКА СЕКЦИЈА ЗЗРС ПОЧЕЛА СА РАДОМ

У суботу, 30. јануара, под руководством познатог суботичког глумца Небојше Чолића, започела је са радом драмска секција намењена деци основног и средњошколског узраст,наводи суботица.инфо. Аудиција и пријем нових чланова се одржао у просторијама Завичајне заједнице “Република Српска” која је и организатор ове секције.

– Задовољан сам одзивом и заинтересованошћу деце за драмску секцију. Преко тридесет малишана је показало свој таленат, а ја ћу се потрудити да га развијем кроз вежбу и игру. Након почетних вежби дикције и изражавања почињемо са припремом наше прве представе. Желим да деца кроз драмске вежбе покрену своју машту и заволе да читају. Сем тога, настојаћу да се деца ослободе страха од јавног наступа, да стекну самопоуздање а изражавање и комуникацију да подигну на виши ниво. – рекао је Небојша Чолић

У оквиру Завичајне заједнице „Република Српска“ одвијају се активности које су, пре свега, усмерене на едукацију младих и испуњавање њиховог слободног времена. Кроз разне секције, младима се приближавају обичаји и историја народа са простора бивше Југославије.

– Потрудили смо се да обезбедимо све неопходне услове за организовање и спровођење наших планираних активности. Драмска секција је тек почетак јер ћемо ускоро нашим школарцима понутити богат едукативни садржај којим ће моћи квалитетно да испуне своје слободно време.- истакао је Милорад Ћопић, председник извршног одбора Завичајне заједница “Република Српска”

Извор: суботица.инфо