ДРОГА У ДОЊЕМ ВЕШУ, КУТИЈИ ЦИГАРЕТА И ЏЕПУ СПАКОВАНИХ ФАРМЕРКИ

Иако је у летњној сезони знатно повећан број путника на граничним прелазима, цариницима не могу да промакну ни мање количине непријављене робе, па су тако у протекла три дана на граничном прелазу Градина, запленили наркотике попут хашиша, екстазија и марихуане.

Најсвежији случај догодио се 31. јула на граничном прелазу Градина, када је код држављанина Турске,  у кутији цигарета пронађена ПВЦ кесица са нешто мање од три грама марихуане.

фото: Управа церина Републике Србије

Дан раније, откривен је и прекршај када је „бмв“ холандских регистарских ознака стигао на ред за царинску контролу, а 25-годишњи возач, држављанин Холандије, рекао да нема ништа да пријави.

Међутим, на основу појачаних мера надзора излазних путника и анализе ризика у сарадњи са полицијом, цариници су аутомобил одвојили за детаљну контролу, и личним претресом путника, у доњем вешу пронашли око 20 грама хашиша, као и десет таблета екстазија.

На истом граничном прелазу, 29. јула 2018. године, хашиш је пронађен и код француског држављанина, турског порекла који је путовао „волво-ом“ француских регистарских ознака

Путник је на турском језику упитан да ли има нешто да пријави, на шта је одговорио да нема ништа. Сумњајући у његову изјаву, цариници су се одлучили за детаљан преглед аутомобила, лица и пртљага. Том приликом у доњем вешу возача, пронађено је скоро 8 грама хашиша у ПВЦ кесици.

Сличан прекршај, догодио се дан раније, 28. јула 2018. године када је на истом граничном прелазу, преглодом путне торбе држављанина Турске, у џепу фармерки пронађен један пакет обмотан фолијом у коме се налазило скоро 16 грама марихуане.