ДРОГА У “КИНДЕР ЈАЈИМА“, ПЛАСТИЧНИМ ЧИНИЈАМА И КУТИЈАМА ЦИГАРЕТА

Цариници су током протеклог викенда у сарадњи са полицијом, на три гранична прелаза, запленили мању количину хероина, марихуане и таблета екстазија, а један од путника дрогу је крио на крајње необичном месту – у пластичним деловима два киндер јајета које је сакрио испод каиша.

Када су због потребе за појачаним надзором путника који излазе из земље, али и на основу анализе ризика, цариници на излазној страни прелаза Градина 16. јуна одлучили да детаљно прегледају „тојоту“ немачких регистарских ознака, као и путника и његов пртљаг, имали су добар осећај.

Иако је 47-годишњи возач, иначе турски држављанин, цариницима рекао да нема ништа да пријави, преглед аутомобила демантовао је његове речи.

Тада је испод возачевог седишта пронађена пластична чинија у којој се налазило неколико ПВЦ кесица испуњених марихуаном.

Дрога је откривена и у кутији од цигарета, али и у личном пртљагу, где су цариници, отворивши још једну пластичну чинију, у њој пронашли још неколико ПВЦ кесица са истим садржајем. Такође, у једној кеси је нађена и кутија са ризлом и лулом за конзумирање овог наркотика.

То, међутим, није било све. Приликом мерења заплењене марихуане, откривена је и кесица у којој се налазила 61 таблета екстазија.

Сличан прекршај откривен је и 15. јуна, на излазу граничног прелаза Прешево, када је „мерцедес“ немачких регистарских ознака којим је путовао држављанин Грчке настаљен у Хановеру стигао на ред за контролу.

44-годишњи возач је рекао да нема ништа да пријави, али су током детаљног прегледа царински службеници уочили да путник нешто крије иза леђа, тачније, испод каиша панталона које је носио.

Реч је о пластичној унутрашњости два киндер јајета коју је искористио како би у њих сакрио  марихуану.

Последњи у низу прекршаја са наркотицима откривен је јуче, на излазној страни прелаза Хоргош, у аутобусу новопазарских регистарских ознака који је путовао од тог града ка Немачкој.

На питање цариника да ли имају нешто да пријаве, 48-годишњи возач и свих 45 путника је дало одричан одговор.

Аутобус је ипак одвојен за детаљну контолу и том приликом је у торбици 28-годишњег Новопазарца, у отвореној кутији „винстона“, уочено нешто необично.

Наиме, на дну паклице, између цигарета, налазио се провидни целофан у који је била умотана бела марамица.

Када су је размотали, цариници су установили да се у њој налази око 1 грам прашкасте материје. Анализом праха помоћу апарата „МС дитекшн“ откривено је да се ради о стопстотном хероину.