ДРОГА У СПАКОВАНИМ ЦИПЕЛАМА, КУТИЈИ ЦИГАРЕТА И ДОЊЕМ ВЕШУ

Акција сузбијања кријумчарења нa граничним прелазима не престаје, па су цариници за викенд, упркос новом таласу туриста и повећаном броју путника, спречили неколико покушаја кријумчарења дроге и девиза.

Најсвежији случај догодио се у раним јутарњним сатима 5. августа на излазној страни граничног прелаза Градина, када је код држављанина Турске у кутији цигарета пронађена пластична кесица са десет грама хашиша.

Истог дана, на истом граничном прелазу, откривен је и девизни прекршај у износу од 6.000 евра који је привремено задржан. Детаљним прегледом мерцедеса немачких регистарских ознака, код држављанина Немачке, пронађено је 16.000 евра, од којих му је враћен дозвољени износ од 10.000 евра.

На основу појачаних мера надзора излазних путника и анализе ризика у сарадњи са полицијом, цариници су и дан раније на поменутом граничном прелазу издвојили још један „мерцедес“ немачких регистарских ознака, којим су путовала двојица турских држављана.

Контролом аутомобила у касети између возачевог и сувозачевог седишта пронађена је једна кесица у којој се налазило неколико таблета екстазија. Даљим прегледом путника и пртљага, у џепу панталона спакованих у торби, нађене су још две кесице са више од 12 грама марихуане и хашиша.

Куриозитет је да је и трећи покушај кријумчарења дроге на граничном прелазу Градина 4. августа такође откривен у „мерцедесу“ немачких регистарских ознака, када је код 46-годишњег држављанина Турске у доњем вешу пронађена кесица са скоро 22 грама марихуане, а прегледом пртљага, у једној од ципела пронађена је и кесица са семенкама индијске конопље.