ДРУГА ОЛИМПИЈАДА СПОРТА ПЕНЗИОНЕРА ВОЈВОДИНЕ ОДРЖАНА ЈЕ ДАНАС У СПОРТСКОЈ ХАЛИ „ЗВОНКО ВУЈИН“ – ДОКАЗ КАКО СЕ МОЖЕ БИТИ АКТИВАН И У ТРЕЋЕМ ДОБУ

Друга Олимпијада спорта пензионера Војводине одржана је данас у спортској хали „Звонко Вујин“, а домаћин те манифестације је Градско удружење пензионера „Зрењанин“.

Отварајући Олимпијаду и поздрављајући учеснике и организаторе градоначелник Симо Слапура је рекао да је ово такмичење уједно и доказ како се може бити активан и у трећем добу.- Играма и организацијом Спортске олимпијаде почели смо на локалном нивоу, а затим смо је проширили на ниво Баната и ево сада, већ другу годину, имамо ниво Војводине. Ове године одзив је преко 80 процената градских и општинских удружења пензионера – рекао је градоначелник.

Идеја о организацији, навео је, родила се у години када је Зрењанин носио титулу Европског града спорта 2021. године, да се у сарадњи са гранским савезима и струковним савезима на националном нивоу Олимпијада организује управо овде у Зрењанину.- По речима гостију и организатора из кровних организација, можемо рећи да смо и овога пута показали да смо добар домаћин и верујем да ћемо и у народном периоду са нашим пензионерима, са нашим најстаријим суграђанима, имати још додатних програма који се тичу њиховог активног трећег добра – казао је градоначелник Салапура и истакао да је један од главних елемената бодовања за титулу Европског града спорта био и масован спорт, као и рекреативни спорт и спорт пензионера.

Управо сада на тим темељима и на основу тих критеријумима, указао је, створене су могућности, а постоје и ресурси, инфраструктура и људи који то могу да изнесу.- Доказало се да заједно, можемо да будемо репрезентативни домаћи свих манифестација, посебно овако масовних манифестација као што је ово такмичење пензионера – поручио је он.

Председник Градског удружења пензионера Зрењанин Славко Шућуревић рекао је да је део активности у склопу Олимпијаде спорта, културе и здравља већ одржан почетком месеца.Наиме, у нашем граду одржана је ликовна колонија, као и литерарни конкурс, а данас ће бити саопштена и имена најуспешнијих из области прозе, поезије и афоризама.На данашњој Олимпијади учесници који су по речима Шућуревића заиста расположени такмичили су се у четири дисциплине; пикадо, шутирање пенала у малом фудбалу, слободно бацање у кошарци и брзо ходање.

Пензионери ће касније током дана наставити дружење у Хотелу „Војводина“ где ће бити додељена признања најуспешнијим учесницима Олимпијаде спорта пензионера Војводине.

Извор: Град Зрењанин