ДРУГА РЕГИОНАЛНА ОЛИМПИЈАДА ПЕНЗИОНЕРА

У хали Спортског центра “Језеро“ одржана је друга Регионална олимпијада пензионера Севернобанатског округа, у организацији Градског удружења пензионера Кикинде, под покровитељством Савеза пензионера Србије и Војводине, уз подршку Града Кикинде. У четири дисциплине надметало се шест екипа из Кикинде, Аде, Кањиже, Чоке, Новог Кнежевца и Сенте. Олимпијади су присуствовали Мирослав Дучић, начелник Севернобанатског округа, Мелита Гомбар, чланица Градског већа и Младен Богдан, председник Градског парламента.

“Град Кикинда увек ће пружити подршку било ком виду промоције спорта и здравих начина живота, поготово ако се ради о грађанима трећег доба, а све како би се побољшало њихово здравствено стање. Оно што је такође лепо, јесте што се на овакав начин кроз спорт стичу нови пријатељи и склапају нова познанства, зато пензионери могу да рачунају увек на нашу подршку“, рекао је Богдан.

Учесници Олимпијаде надметали су се у пикаду, кошарци, фудбалу и штафети у брзом ходању:

“Екипа која победи у Кикинди надметаће се на републичком такмичењу у Врњачкој Бањи. Оно што треба подсетити јесте да су кикиндски пензионери прошле године зауели шесто место од преко сто екипа и то је резултат вредан похвале“, додао је Милан Периз, председник Градског удружења пензионера Кикинде.

Извор: Град Кикинда