ДРУГИ ФЕСТИВАЛ УКУСА У МАЈУ У НОВОМ САДУ

Други фестивал УКУСА – књиге, кафе и чоколаде у организацији Удружења Educom одржаће се од 11. до 13. маја у СКЦНС Фабрика у Новом Саду. Фестивал је институционално подржан од Градске управе за привреду Града Новог Сада и Покрајинског секретаријата за привреду и туризма. 

Јединствени фестивал на нашим просторима окупиће излагаче различитих брендова кафе, чоколаде и издавачких кућа из Србије, Босне и Херцеговине и Хртватске. Улаз за све посетиоце на фестивал је слободан.

На Фестивалу Укуса ће се по први пут у Србији појавити највећа џезва на свету која је обишла већи део Европе и стигла до далеке Кине. Преко милион људи је до сада пило кафу из златне џезве, а сад ће и наши посетиоци имати прилику да пију праву босанску кафу.

Џиновска џезве бренда Виспак из Босне и Херцеговине је капацитета 650 литара из које се попије око 8.000 филџана кафе, а за једно пуњење потребно је око 65 килограма кафе. Настала је у лето 2004. године испод чекића башчаршијског мајстора Насира Јабучара и његових помоћника.

Посетиоци ће моћи да дегустирају и купе чоколаде из Србије, Шпаније, Белгије, Немачке и Италије и да уживају у кафама из познатих новосадских кафетерија. Уживаћемо у укусима органских и веганских чоколада, органског какаа из Перуа, као и ручно прављеним пралинама, бомбоницама, занимљивим чајним напитцима и другим укусима.

Ове године се очекује сјајан избор књига, од здравог начина исхране, источне и западне медицине, популарне психологије, занимљивих стрипова, белетристике, необичних књига за децу где су они именом и презименом главни јунаци. 

Током фестивала посетиоце ће моћи да погледају изложбу фотографија „На кафи“ студенткиње мастер студија на Факултету примењених уметности / смер фотографија Анђеле Петровски.

Посетиоци Фестивала Укуса ће имати прилику да учествују на занимљивим радионицама кафе, слатким радионицама где ће моћи да усаврше технике декорисања као и у НТЦ радионицама за најмлађе посетиоце.

Извор : РТВ