ДРУГИ КАМП ОМЛАДИНСКОГ ДУВАЧКОГ ОРКЕСТРА СРБИЈЕ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ КИКИНДА

У Културном центру Кикинда у току је други камп Омладинског дувачког оркестра Србије. Тако на кампу, који је организовао Музички центар из Панчева, у сарадњи са кикиндским Културним центром и Градом Кикинда, борави 35 младих уметника из десетак градова Србије. Предвиђено је да учесници кампа одрже велики концерт испред Градске куће у четвртак, 18. августа, од 20 сати, у петак ће млади уметници одржати концерт у Новом Бечеју у амфитеатру на Тиси, а потом ће у суботу, 20. августа чланови кампа учествовати на Међународном фестивалу дувачких оркестара у мађарском граду Мако. Учеснике кампа посетио је градоначелник Кикинде, Никола Лукач.

“После годину дана, Кикинда је поново домаћин Омладинском дувачком оркестру Србије, који се на првом кампу и формирао, што је била целокупна замисао организације. Културни центар Кикинда и Музички центар Панчево окупили су 35 младих уметника којима је музика на првом месту. Учесници ће у нашем граду стећи нова пријатељства, али и унапредити технику свирања на инструментима, тако да сам сигуран да ће веома лепе утиске понети из Кикинде“, рекао је градоначелник.

Културни центар у Кикинди недавно је остварио споразум о сарадњи са Домом културе у Новом Бечеју, тако да је сваки вид промоције културе у мањим местима један од приоритета за организаторе кампа:

“Најважније од свега јесте да на кампу влада ентузијазам, у великој мери постоји музичко знање, а на нама је да све то објединимо и на крају добијемо хармоничан оркестасрки звук, да направимо пригодну интерпретацију музичких дела које ћемо презентовати публици и надам се да ће сви у томе уживати“, додао је Борис Матијевић, диригент Омладинског дувачког оркестра Србије.

Извор: Град Кикинда