ДРУГИ ПУТ СЕ САСТАЛИ БЕЋАРИ НА КОНЦЕРТУ „НЕК ЗВОНЕ ТАМБУРЕ“

У суботу 27. јула, у Ковину је одржан други по реду концерт тамбурашких састава из околине и региона, под називом „Нек звоне тамбуре“.

На летњој позорници, пред бројном публиком која је трибине испунила до последњег места, ређали су се оркестри тамбурица: најпре домаћини, „Ковински Бећари“, заједно са секцијом „Млади бећари“; потом Тамбурашки састав „Неолит“ из Старчева, затим мешовити тамбурашки ансамбл КУД „Ратко Рале Матић“из Сараораца код Смедерева, Градски тамбурашки оркестар из Пљеваља, Црна Гора и Женски тамбурашки састав „Либерта“ из Каптола у Хрватској. Сви оркестри су имали веома добре наступе, а највише симпатија побрале су девојчице из Хрватске које су, упркос својој младости (узраст чланица од 14 до 17 година), показале висок ниво музичког умећа, што је ковинска публика препознала и наградила чешћим аплаузима.

У име организатора манифестације, директорка ТОО Ковин Дивна Кирилов уручила је представницима оркестара поклоне и сувенире, уз захвалност што су били део овогодишњег програма. Поклони су уручени и Центру за културу, у знак захвалности на техичко-логистичкој подршци уочи и током реализације концерта.

Тамбураши су дружење са колегама наставили на заједничкој вечери, овога пута „за своју душу“. 

Извор: Општина Ковин