DRUŽENJE I RAD UZ SVE MERE ZAŠTITE

Predsednik Privremenog organa Opštine Pećinci posetio je juče Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu i tom prilikom je, zaposlenima i korisnicima uručio dezinfekciona sredstva, zaštitne maske i rukavice, ali i školski pribor, slikovnice, knjige, bojanke.

Tokom posete i razgovora sa zaposlenima i korisnicima, predsednik je naglasio da mu je drago se ova ustanova uspešno prilagodila trenutnoj epidemiološkoj situaciji, uz poštovanje svih mera zaštite.

“Veoma je važno da ova deca i mladi ljudi u ovim teškim vremenima nisu izolovana, jer i izolacija sama po sebi nanosi štetu. Sa druge strane, uverili smo se da razumeju da se mere zaštite od infekcije moraju poštovati, a za to razumevanje ključna je uloga vaspitača koji svakodnevno rade sa njima” – rekao je Trbović.

Prijatan letnji dan korisnici Dnevnog boravka iskoristili su da se sa predsednikom druže u parku, a poseti je prisustvovala i Biljana Jovičić direktorka pećinačkog Centra za socijalni rad, koja se tom prilikom zahvalila Opštini Pećinci na poklonu, jer, kako je rekla, iako se Dnevni boravak redovno snabdeva dezinfekcionim i zaštitnim sredstvima, dodatna sredstva će svakako dobro doći korisnicima i zaposlenima, a edukativni materijal uvek je dobrodošao jer pospešuje maštu i kreativnost kod korisnika.

Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju trenutno prima samo korisnike starijeg uzrasta koji su svesni značaja poštovanja svih mera zaštite, a kako epidemiološka situacija bude dozvoljavala tako će u Dnevnom boravku ponovo početi da primaju i decu mlađeg uzrasta.

Izvor: Opština Pećinci