ДРУЖЕЊЕ НА ЈЕГРИЧКОЈ У ГОСПОЂИНЦИМА

Када се споје предивна природа и гостопримљиви домаћини добијате дан за памћење. Тако је редакција Војвођанских понела најлепше утиске из Госпођинаца. Повод нашег доласка било је општинско такмичење у спортском риболову на Јегричкој бари.

У рибарском подручју Парка природе „Јегричка“ окупиле су се екипе из Жабља, Чуруга, Ђурђева и Госпођинаца. Временски услови нису били нарочито погодни због ветра, али то није утицало на добро расположење. У једном су се сви сложили, да је најважније дружење и опуштање.

Јегричка је аутохтона војвођанска река која се целим својим током налази на подручју Војводине. Права је оаза за љубитеље пецања. Парк природе „Јегричка“ је под заштитом државе као значајно природно добро и простире се на територији општина Бачка Паланка, Темерин, Врбас и Жабаљ. Предео је обрастао трском и великим бројем водених и мочварних биљака, од којих су многе заштићене, као мочварна папрат, дивљи овас и бели локвањ. Исто тако богат је и животињски свет, од бројних врста птица имали смо прилику да видимо роде и лабудове.

Овде се налази уређена госпођиначка плажа са сунцобранима и столовима, а вода је погодна за купање. У јутарњим часовима пецароши долазе да уживају у мирном природном окружењу. Након такмичења кренули смо у Спомен парк Авионско крило где је уследило проглашење победника такмичења и додела признања. И ми смо позвани на дружење уз рибљу чорбу и разне ђаконије вредних домаћица. Лепо место и пријатни људи, то је више него довољан разлог да поново дођемо у Госпођинце.

За Војвођанске текст и фотографије: Ивана В.