ДРУЖЕЊЕ СА ПИСЦЕМ НА ДАН ДЕЧЈЕ КЊИГЕ

Поводом  Светског дана  дечје књижевности који се обележава 2. априла, Библиотека „Вук Караџић“ Ковин организовала је књижевне сусрете са дечјим писцем Слободаном Станишићем. Књижевни сусрети одржани су у огранцима у Баваништу и Делиблату и у Библиотеци „Вук Караџић“ у Ковину.

Слободан Станишић један од најпродуктивнијих и најчитанијих српских писаца за децу и младе. Његова поезија, проза и драмско стваралаштво награђени су готово свим наградама које се у Србији додељују ствараоцима за децу и младе. Живи и ствара у Београду где је завршио Филолошки факултет и Факултет драмских уметности, одсек драматургије. Цртао је карикатуре за многе домаће и стране листове, током година уређивао бројне радио и телевизијске програме. Био је уредник дечјег листа Невен, а потом часописа Лењи Гаша, Змај, Чика Јова (Швајцарска), а од 1996. до 2001. одговорни уредник Програма за децу и младе РТС-а.

Додајмо да је 2. април као Светски дан дечје књижевности установљен давне 1967. на дан када је 1805. рођен Ханс Кристијан Андерсен – писац више од 3.000 дела, преведених на 125 језика, а међу којима су и бајке „Мала Сирена“, „Ружно Паче“ „Снежна краљица“, „Царево ново одело“…. без којих је тешко замислити било које детињство.

Извор: Општина Ковин