DRUŽENJE UZ ROK MUZIKU

Moto klub „Ortodoks“ iz Šimanovaca, na najlepši način započeo je zvanične aktivnosti u 2020. godini – uz druženje. U sali Doma kulture u Šimanovcima, pod pokroviteljstvom Sportskog saveza „Razvoj sportova“, sinoć je održan moto skup, a bili su prisutni ljubitelji motocikala iz dvadesetak klubova iz Srbije, Republike Srpske, Slovenije i Mađarske.

Pored brojnih bajkera i gostiju, moto žurci prisustvovali su i Zoran Vojkić, zamenik predsednika opštine Pećinci, Tomislav Ćirković, direktor JS „Sportski centar“ i Aleksandar Mandić, predsednik Saveta mesne zajednice Šimanovci.

„Drago nam je da skupovi, koje organizuje šimanovački moto klub, postaju tradicija. MK Ortodoks je član našeg Sportskog saveza, odlično radi na popularizaciji ovog sporta i kao takav zaslužuje našu pažnju i pomoć. Ovakve manifestacije ne popularišu samo sport, već i lokalnu zajednicu na pravi način. Mora se priznati da bajkeri nisu bili do sada previše popularni u ovim sredinama, te su ovakva druženja jedan od načina da se podigne opšta svest. U krajnjem slučaju, sportska udruženja bi trebalo da se stalno druže, takmiče i među sobom razmenjuju iskustva, jer je to najbolji način da se izbore za mesto koje im pripada“ – istakao je Zoran Vojkić.

Po rečima Gorana Grujića, člana predsedništva MK Ortodoks, u pitanju je prvo druženje u zimskim mesecima, koje na neki način najavljuje početak novih aktivnosti.

„Prethodne dve godine, moto skupovi su organizovani tokom leta, tačnije 28. juna, u čast i sećanje na našeg tragično nastradalog člana Peđe Gajića. Ta druženja su imala i humanitarni, ali i sportski karakter, pošto su organizovana takmičenja u trkama „jedan na jedan“ na 40 metara, bacanja gume, puž vožnje i obaranja ruku. Organizovanjem ove žurke, želi smo da na najbolji način, sa prijateljima, uđemo u novu godinu“ – rekao je Grujić.

Uz neizbežnu rok i pop muziku, za šta je bio zadužen VIS „Rajfešlus“ iz Beograda, i barene kobasice, bajkeri su se družili do doboko u noć.

Izvor: Opština Pećinci