ДРЖАВНА ВИЦЕШАМПИОНКА У РВАЊУ, ЕЛЕНА БАТКОВИЋ, НА ПРИЈЕМУ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

Након великог успеха на међународном „Президент купу“, на коме је била другопласирана, такмичарка Рвачког клуба „СМД“ из Куле, Елена Батковић, наставила је да ниже успехе. На Првенству Србије у рвању,  које је одржано у Сенти, она је у категорији до 15 година освојила сребрну медаљу и место на победничком постољу. Имајући у виду да Елена наступа у категорији до 13 година, сребрна медаља међу две године старијим вршњакињама велики  је успех. Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, честитао јој је на успеху, уверен да ће овај клуб, у будућности, имати још више чланова и добрих резултата:

,,Овде смо у Спортском центру, симболично, и трудићемо се да ово и буде центар већине наших спортова и спортиста, било да се истим баве рекреативно или да своје тренинге и активности обављају овде, у будућим фазама развоја Спортског центра, када буду урађени и остали објекти предвиђени пројектом. Сјајан резултат Елене, њеног клуба, а можемо рећи и породице, јер рвање није спорт који има неку дугу традицију. Овде су клуб и прича  о рвању присутни само неколико година и резултати су већ сјајни и то показује да су  развој и унапређење спорта константни и приметни. Ту су и нови спортови и тренери који постављају темеље код нас, а који успевају да се наметну сјајним резултатима. Уверен сам да ће клуб у наставку проширити своје активности, имати што већи број чланова, самим тим и квалитет, са што бољим резултатима“.

Елена каже да се за рвање определила јер га тренира и њен брат,  па јој се допало. На свој успех је поносна и у будућности планира да тренира и да се труди, како би наставила да ниже успехе.

Еленин тренер, Милош Срдић,  истакао је да је њен успех свакако најзапаженији до сада, као и да је упис у њихов клуб увек у току, стога су нови чланови, нова деца, увек добродошли:

,,Рвање у Кули постоји већ четири године, од 2019. И раније смо имали успехе, не баш тако запажене, јер је ово ипак  на државном нивоу, али трудили смо се и радили да дођемо до државне медаље. Имали смо и међународних турнира, и то је прошло успешно. Елена је и на ,,Президент купу“ у Београду, који је био пре око три недеље, на коме су учествовале разне екипе из већих земаља – Америке, Немачке, Француске итд. освојила друго место, у  старијем узрасту, с обзиром на то да је она у млађем, тако да је било сјајних резултата и настављамо даље. Деца су увек добродошла. Упис је увек у току. Бројимо петнаестак чланова,  па кад год дошли – добро  дошли“.

Извор: Општина Кула