ДУБРАВКА КОРАЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ АПАТИН

Скупштина општине Апатин изабрала је на данашњој конститутивној седници Дубравку Кораћ из Српске напредне странке за нову председницу општине. Кораћева је изабрана гласовима 27 од укупно 29 одборника СО Апатин, тиме поставши један од најмлађих председника општине у Србији.

Дубравка Кораћ је у претходном мандату вршила функцију заменика председника општине Апатин, а била је покретачка снага иза неколико значајних пројеката у нашој општини: изградње јаслица у Апатину, реновирања вртића у Пригревици и Свилојеву, комплетне реконструкције Дома здравља, бројних инфраструктурних пројеката, као и повећања ученичких и студентских стипендија.

У првом обраћању, нова председница је објаснила са каквим изазовима се суочава општина Апатин данас:

 „Наш најхитнији подухват је санирање последица пандемије и даља организација здравственог и образовног система у општини како би на јесен све функционисало како треба. Општина Апатин се добро борила са пандемијом, имали смо врло мали број случајева. А имали смо и одличну организацију, грађанима су дељена средства за заштиту и дезинфекцију, а најугроженијима намирнице. На нама је да опрезно наставимо даље и да, у складу са епидемиолошком ситуацијом, што боље организујемо нормалан живот у нашој општини.”

У њеном мандату, наглашава нова председница општине, акценат ће бити стављен на неколико развојних области:

„Прва ствар је свакако развој привреде. Мислим да смо ударили неке одличне темеље у претходном периоду: кроз покретање производње у Бродоградилишту, кроз субвенције малим и средњим предузећима, кроз отварање неколико фабричких погона у општини. Борићемо се свом снагом да обезбедимо више радних места и већи животни стандард.

Друга тачка је искоришћавање потенцијала реке Дунав, у сваком смислу. Пре свега туристички, кроз осмишљавање и улагање у додатне садржаје. Сведоци смо појачаног интересовања за Апатин као домаћу дестинацију. Желим да Апатин изађе на Дунав и инфраструктурно и економски, да се као општина окренемо том невероватном потенцијалу.”

Ни села неће бити запостављена, како наглашава Кораћева:  

 „Свесни смо и подршке коју смо добили у селима апатинске општине и то је велики подстицај за нас. Већ су иницирани пројекти реконструкције вртића у Сонти, по угледу на раније сређене вртиће Пригревици и Свилојеву, као и изградња пијаце, два проблема која дуго муче ово село. Радићемо на томе да додатно подржимо пољопривреднике наше општине, као и да побољшамо инфраструктуру у селима.”

Председница је на крају обраћања упутила поруку грађанима:

„Желим да се захвалим грађанима који су указали поверење листи Српске напредне странке и мени лично, али и свим грађанима општине Апатин, без обзира на њихово политичко или друго опредељење. У наредне четири године мандата борићу се за интересе свакога од њих и радићу свакодневно на томе да наша општина буде развијено и квалитетно место за живот, као и лепо место за одрастање наше деце”, навела је нова председница општине у свом првом обраћању.

За потпредседника општине изабран је Радован Ђукић из СНС, а за председника скупштине општине Милан Шкрбић, такође из редова напредњака.

Извор: Општина Апатин