ДУЕЛОМ „СТОГОДИШЊАКА“ ОТВОРЕН ПРОГРАМ ПРОСЛАВЕ ДАНА ГРАДА СОМБОРА

На Градском стадиону у Сомбору, у организацији Спортског савеза града Сомбора и Града Сомбора, данас су одигране две фудбалске утакмице између пионирских и сениорских екипа ФК „Жак“ и ФК „Слога“ Чонопља. Два клуба ове године славе јубиларних 100 година од оснивања, а спортском догађају су присуствовали чланица Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства Антонија Нађ Косановић и председник Спортског савеза града Сомбора Милош Мијић.
Градска већница Антонија Нађ Косановић честитала је фудбалским клубовима јубилеј и поручила да ће им Град Сомбор увек бити подршка у раду и даљем развоју.
„Велика ми је част да вас поздравим у име Града Сомбора и у своје лично име. Честитам вам овај велики јубилеј за који сам сигурна да није лако остварити и да је уложено много труда и рада да би се у континуитету одржавао висок ниво и остваривали озбиљни резултати. Прошле године је реновиран терен на стадиону ФК „Жак“, а ове године ћемо реконструисати трибине на стадиону ФК „Слога“. Град Сомбор ће увек бити ту да вас подржи и да вам помогне да наставите са остваривањем добрих резултата. Честитам вам још једном на стогодишњици и честитам свим нашим суграђанима 275. година од проглашења Сомбора за слободан и краљевски град“, рекла је градска већница Антонија Нађ Косановић у свом обраћању.
Утакмице су прошле у пријатељској и слављеничкој атмосфери, а улаз за гледаоце био је бесплатан.

Извор: Град Сомбор