ДУНАВ КАО ТЕМА – ДАНАС ПОЧИЊЕ ПРВА МЕЂУНАРОДНА ФОТО КОЛОНИЈА

Међународнa фотографско-еколошкa колонијa почиње данас, 2. августа са почетком од 10 сати и трајаће до 4. августа 2019. године у Новом Саду. Организатори су Друштво новинара Војводине и Арс академија из Новог Сада.

Колонија је замишљена као дводневно гостовање фотографа из Новог Сада и земаља региона који ће фотографисати разне мотиве у вези са Дунавом. 

Циљ је да професори и студенти раде на подизању свести грађана о значају Дунава за човека и околину, као и чувању Дунава од загађења. Пријављени учесници ће имати прилику да фотографишу: плажу Официрац, Штранд и Бећарац, Рибњак, Камењар и по сопственом избору обалу Дунава у Новом Саду.

Учесници су студенти који студирају фотографију или похађају тај предмет, а долазе са следећих образовних установа: Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду, Висока школа „Логос центар” Мостар, „Богдан Шупут” Нови Сад, Уметничка школа из Ниша, Факултет за уметност и дизајн из Београда, Политехника из Београда и Арс академија из Новог Сада.

Након завршене колоније следе и еколошка предавања и изложба о чему ћемо путем медија ширу јавност накнадно обавестити.

Реализацију пројекта су подржали су Градска управа за заштиту животне средине Нови Сад, Градска управа за културу и Факултет заштите животне средине.

За Војвођанске: В. Раонић;

Фото: ТВ Арс медија и В. Раонић;