ДУШАНКА ГОЛУБОВИЋ, ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ГРАДА СОМБОРА ИМЕНОВАНА ЗА ПРВУ ПОТПРЕДСЕДНИЦУ НАЛАС-А

На  15.  Генералној Скупштини Мреже асоцијација локалних власти југоисточне Европе (НАЛАС), организованој у онлајн формату у периоду од 27. до 30. априла 2020.године,    упоредо са новим председником, НАЛАС је инаугурисао три потпредседника: Душанка Голубовић, градоначелница Сомбора и председница СКГО је постала прва потпредседница НАЛАС-а, Локман Цагирци, председник општине Бахцилар, ММУ (Турска) је постао други потпредседник НАЛАС-а, док је Веселин Грбовић, градоначелник Никшића постао трећи потпредседник НАЛАС-а.

НАЛАС је мрежа удружења локалних власти југоисточне Европе. НАЛАС промовише процес децентрализације у сарадњи са централним владама и међународним организацијама, и гради партнерства како би допринео процесу помирења и стабилизације у региону и од сада доприноси процесу европских интеграција целог региона. Циљ НАЛАС-а је пружање услуга локалним самоуправама за добробит грађана у региону и жеља да се развија као центар знања за развој локалне управе у југоисточној Европи,и да буде препознатљив међу свим релевантним заинтересованим странама.

Подсећамо да је у Сомбору у Великој сали Жупаније  6. и 7. децембра 2019.године у организацији НАЛАС-а, Града Сомбора и СКГО, а уз подршку организације  UN Women, одржан „Форум градоначелница Југоисточне Европе“са темом унапређења равноправности полова у политици и родног буџетирања, који је окупио градоначелнице и жене на функционерским позицијама у локалним самоуправа. Форум који је одржан  у Сомбору  је део НАЛАС-овог пројекта „ Промоција е-учења и развоја регионалне базе знања о родно равноправном буџетирању“.

Извор: Град Сомбор