ДВА НОВА ВЕЛИКА ПРОЈЕКТА У КИКИНДИ: ИЗГРАДЊА ГЛАВНОГ ВОДОВОДА И ПОСТАВЉАЊЕ РАДАРА КОД ЖАК-ОВОГ СТАДИОНА

Градоначелник Кикинде, Никола Лукач, најавио је данас два нова велика пројекта у граду. Ради се о комплетној реконструкцији главног водовода у дужини од 465 метара, од краја Светосавске улице до нове фабрике воде. Такође, он је најавио и постављање радара на новој семафорској раскрсници код ЖАК-овог стадиона. Градоначелник је том приликом истакао да је вредност оба пројекта 66 милиона динара, Покрајина ће обезбедити преко 40 милиона, док ће Град Кикинда уложити 25 милиона динара. Према речима првог човека града, реконструкција главног водовода од фабрике воде до краја Светосавске улице требало би, ако све буде у реду, да почне на јесен.

Градоначелник је додао да је Влада Војводине до сада у овој години обезбедила око милион евра за пројекте од капиталног значаја за Кикинду и да очекује да ће у наредном периоду неколико инвеститора јасно дефинисати своје наредне пословне кораке , што ће представљати значајан помак за кикиндску привреду и комплетну инфраструктуру у граду:

“Оно што смо у неком претходном периоду обећали нашим суграђанима, настављена је константна борба за наш град, за подизање квалитета живота на виши ниво, али и борба за добијање што више средстава на основу пројеката од изузетне важности за грађане и квалитет живота у Кикинди. Захваљујем покрајинској администрацији која је, поготово у последњих месец дана, све наше велике пројекте препознала и одлучила да суфинансира. Један од тих пројеката свакако је “ДН 500“ којим ће бити реконструисан главни водовод од фабрике воде до краја улице Светосавске. Подсећам да су нама већ одобрена средства за пројекат изградње водовода у граду вредан 237 милиона динара. Од Покрајине ћемо добити 180 милиона динара, остатак ће обезбедити Град. До сада је око две трећине водовода у граду реконструисано, већи део преосталог посла обухваћен је овим најновијим пројектом, док ће се за преосталу петину обезбедити средства за замену цеви и тиме ћемо упоредо са изградњом фабрике воде имати и комплетну реконструисану водоводну мрежу“.

Члан Градског већа задужен за комуналну инфраструктуру и ванредне ситуације , Мирослав Дучић, истакао је да је Покрајински секретаријат за саобраћај, енергетику и грађевинарство обезбедио део средстава за постављање радара којим ће се надоградити постојећи систем смарт ситија и биће постављен на недавно завршеној семафорској раскрсници на углу улица Милоша Великог, Стевана Сремца и Стевана Синђелића, код ЖАК-овог стадиона. Вредност пројекта је 12 милиона динара, с тим што ће Покрајина обезбедити 4,8 милиона, док ће остатак суфинансирати Град:

“Укупна вредност радова за оба пројекта је 66 милиона динара. Од Покрајинског секретаријата за пољопривреду, шумарство и водопривреду обезбедићемо 36 милиона динара за замену цевовода пројектом “ДН 500“, којим ће се изградити комплетан главни вод од краја Светосавске улице до фабрике воде. Такође, паралелно ће се градити вод који ће представљати привремено решење за снабдевање водом током трајања изградње саме фабрике“.

Извор: Град Кикинда