ДВА ПРОГРАМА ДОМА КУЛТУРЕ ЗАКАЗАНА ЗА НАРЕДНИ ВИКЕНД

Дом културе Србобран припремио је наредни викенд два вредна програма за љубитеље музике и позоришта.

У суботу, 04. августа, на програму је концерт Интермецо квартета, који чине Милена Рајковић, Светлана Мандић, Милена Мартинов Стојков и Милица Јакшић.

„Још од свог оснивања 1999. године Интермецо квартет је, на територији Балкана, стекао репутацију лидера у извођењу рок обрада. Покретачку снагу и упориште квартет је проналазио у европским и светским саставима сличног формата, а композитор Владимир Пејковић је препознао добру идеју и енергију коју је преточио у аутентичне аранжмане писане наменски за квартет. Тенденција Интермецо квартета је да истражује нове музичке трендове у циљу афирмације различитих жанрова у новом контексту, са жељом да гудачки инструменти приближе широј популацији“.

Концерт ће се одржати у дворишту Дома културе у Србобрану, у 21.00 час, а у случају лошег времена, у сали Малог позоришта. Улаз је бесплатан.

У недељу, 05. августа, на програму је позоришна представа „Држ’ не дај“, у режији Маје Гргић. Аутори текста су Маја Гргић и Соња Младенов, која уз Ташану Ђорђевић/Наташу Боциљ, и Николу Ивачкова игра једну од улога. 

„Глумачка екипа предвођена Николом Ивачковим и Ташаном Ђорђевић бриљантно изводи плејаду различитих личности испредајући причу о једној српској свадби: припремама, обичајима и свим потребним и непотребним радњама које се могу десити од просидбе до јутра након прве брачне ноћи. Упознавање породица, одабир хаљине, музике, свадбене торте, сале итд. постају само неке од препрека које представа ‘Држ’ не дај’ приказује на духовит начин“.

И овај програм биће изведен у дворишту Дома културе, са почетком у 21.00 час, или у сали Малог позоришта, уколико то буду захтевале временске прилике. Улаз на представу је бесплатан.

Извор: Општина Србобран