ДВАДЕСЕТ ТРИ ГОДИНЕ БРАТСТВА ПЕЋИНАЦА И ЛУКОВА

Ловачко друштво Пећинци угостило је протеклог викенда госте из Ловачког друштва Луково у општини Бољевац, са којим су се побратимили пре 23 године. Пећиначки ловци су за госте припремили богат ловачки програм. У суботу је организован лов на дивље патке на језерима у Сибачу, а у недељу лов на фазане у ловишту Ловачког друштва Доњи Товарник.

У суботу је организована и свечана вечера, а како нам је рекао председник Ловачког друштва Пећинци, Небојша Гајић, била је то прилика да се потврди братски однос два ловачка друштва.

„Током вечере смо гостима уручили свечану повељу којом смо се обавезали да ћемо побратимски однос неговати и за будуће генерације. Имао сам част да повељу уручим члану Ловачког друштва Луково и заменику председника Скупштине општине Бољевац Драгану Радосављевићу, који је предводио делегацију гостију. Мислим да смо се још једном показали као добри домаћини и да су наши гости уживали у програму који смо припремили за њих, а посебно ми је драго што су госте на вечери дочекали и председник наше општине Синиша Ђокић и потпредседник Ловачког удружења Обедска бара Милан Степановић“ – рекао нам је Гајић.

Да су гости били задовољни потврђује и то што су пећиначким ловцима већ упутили позив за узвратну посету током наредне године и за учешће у лову који ће луковачки ловци организовати на Ртњу и Кучајским планинама.

Извор: Општина Пећинци