ДВЕ ИЗБЕГЛИЧКЕ ПОРОДИЦЕ ДОБИЛЕ СЕОСКЕ КУЋЕ

Данијела Илић, чланица Општинског већа задужена за социјална питања и избегла и расељена лица, уручила је кључеве две сеоске куће избегличким породицама са сталним боравиштем у општини Врбас, чиме је настављена акција подршке избегличким, расељеничким и прогнаним породицама и појединцима.

Вредност пројекта износи 2,8 милиона динара, а породице ће као додатну подршку добити и пакете грађевинског материјала за уређење нових домова.

„Ово је само једна у низу мера подршке коју општина Врбас пружа избеглим лицима. Управо су расписана два нова јавна позива за доделу 10 пакета економске подршке за избеглице и 10 пакета за интерно расељене породице. У наредних месец дана ћемо објавити и позив за доделу пакета грађевинског материјала за породице које су пре више година добили само куће, али нису успеле да их доведу у условно стање. Захваљујући доброј сарадњи са Комесаријатом за избеглици и миграције, очекујемо да ћемо у току године имати још један јавни позив за доделу сеоских домаћинства. Циљ нам је да све породице стамбено збринемо и економски помогнемо како би Врбас затворио питање проблема избегличких породица“, рекла је Илић.

Извор: Општина Врбас