ДВЕ МЕДАЉЕ НА СЕНИОРСКОМ ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ, ШКОЛАРЦИ ОСТВАРИЛИ ВЕЛИКИ УСПЕХ

Иза нас је врло динамичан и изузетно успешан викенд у Врњачкој Бањи. У оба дана, Карате клуб „Хајдук“ је наступио са 18 бораца на два различита државна такмичења и освојено је укупно 10 медаља од чега 3 златне, 2 сребрне и 5 бронзаних.

У суботу (11.03.2023.) у Врњачкој Бањи је одржано појединачно Првенство Србије за сениорке и сениоре. Наступили смо са 8 младих такмичара и освојено је једно 2. место и једно 3. место што је изузетан успех с обзиром на младост наших сениора који су тек загазили у највишу узрасну категорију.

Сениорском државном сребрном медаљом се окитила Калмар Матеа у категорији +68кг. Медаљу коју је Матеа освојила смо и очекивали у клубу јер се ради о једној од најперспективнијих младих такмичарки у Србији којој је ово већ друга медаља у најјачој конкуренцији после титуле шампионке Војводине, а има само 16 година. Матеа има изузетан низ успеха у овој и претходној години и са пуним правом очекујемо позив селектора сениорске репрезентације.

Бронзаном медаљом се окитио и 16-огодишњи Крнајац Михајло од кога су такође била велика очекивања и свакако да је оставио врло упечатљив утисак и послао поруку да се на њега мора најозбиљније рачунати у перспективи, чак и када је сениорска репрезентација у питању. Поред освајача медаља, запажен наступ је имала и Ђикић Александра (-61кг), али и после 2 победе и 2 пораза, у недостатку спортске среће овога пута није успела да се домогне победничког постоља.

У недељу (12.03.2023.) такође у Врњачкој Бањи је одржано Школско Првенство Србије за ученике основних и средњих школа и од 16 такмичара нашег клуба, освојено је 3 златне, 1 сребрна и 4 бронзане медаље што нас свакако сврстава међу најуспешније клубове на целом такмичењу.

Појединачни резултати:

Мијановић Растко (СТШ „Михајло Пупин“ Кула, I и II разред, +70кг) – 1. место
Крнајац Михајло (ССШ „4. Јули“ Врбас, I и II разред, -63кг) – 1. место
Милетић Војин (ОШ „Иса Бајић“ Кула, V-VI разред, -45кг) – 1. место

Ђикић Александра (Гимназија „Петро Кузмјак“ Руски Крстур, III и IV
разред, -59кг) – 2. место

Пуцар Марко (СТШ „Михајло Пупин“ Кула, III и IV разред, -68кг) – 3. место
Калмар Матеа (Средња Хемијско-Технолошка школа Суботица, I и II
разред, +54кг) – 3. место
Крнајац Милош (СТШ „Михајло Пупин“ Кула, I и II разред, +70кг) – 3. место
Гириц Лука (СТШ „Михајло Пупин“ Кула, III и IV разред, +76кг) – 3. место

Наши школарци су показали завидан ниво форме и резултати су дошли као последица посвећеног рада и изузетног залагања. Највише су се истакли Мијановић Растко, Крнајац Михајло и Млетић Војин са освајањем шампионских титула, али и остали наши борци који су наставили са континуираном праксом освајања најсјанијих одличја готово на свим наступима.

Извор: Општина Кула