ДВЕ НАГРАДЕ ЗА МЛАДЕ ПИЈАНИСТКИЊЕ

На 9. Фестивалу пијанизма одржаном од 27. до 30. априла у Сремској Митровици, у организацији Музичке школе „Петар Кранчевић“ и Уметничког удружења „Кранчевић“ из Сремске Митровице уз подршку Министарства културе, међу 173 учесника у дисциплинама клавир соло, клавирски дуо и поредни клавир нашли су се и ученици пећиначког одељења ОМШ „Теодор Тоша Андрејевић“.

Ученице другог разреда ове музичке школе Вања Јанков из Сибача и Анђела Дамјановић из Доњег Товарника освојиле су две награде. Обе ученице су у класи наставнице Браниславе Трифуновић по чијим речима је Вања освојила прву награду са 95,67 бодова, док је Анђела освојила другу награду са 90 бодова.

Она додаје да су у питању изузетно вредне награде, као и да такмичења оваквог типа развијају здраву конкуренцију код деце.

„Врло је битно да једни друге слушају, да се упознају и друже, да богате свој слушни фонд. Сада нам следе испити, годишњи испити у јуну и сигурна сам да ће их моји ученици положити са одличним успехом“ – рекла је Трифуновић.

Вањи Јанков је ово прво клавирско такмичење и како нам је рекла, веома је задовољна својим успехом.

„Пресрећна сам због освојених бодова. Да бих се такмичила, знала сам да морам сваки дан да вежбам клавир током целе године. Следеће године ћу бити још успешнија, јер сам на такмичењу упознала велики број изванредне деце клавириста који су моје годиште и то ме инспирише да радим још више“ – казала је Вања.

Извор: Општина Пећинци