ДВЕ НАГРАДЕ ЗА ПЕЋИНАЧКЕ ТАМБУРАШЕ

На 18. фестивалу војвођанске тамбуре, одржаном 16. марта у Бачкој Паланци, представили су се ученици Алекса Дражић и Андреј Станисављевић са одсека тамбуре подручног одељења у Пећинцима румске музучке школе „Теодор Тоша Андрејевић“.

По речима њиховог наставника Дејана Ћирковића, оба ученика су том приликом овенчани са две награде и то – Алекса Дражић, ученик другог разреда тамбуре, освојио је 2. награду са 80,67 бодова, док је Андреј Станисављевић, ученик четвртог разреда тамбуре, освојио 3. место са 76,33 бода.

„Алекса и Андреј се дуго припремају за овогодишња такмичења. Поред регуларних часова, били су неопходни додатни часови, додатан рад код куће, као и пробе са корепетитором, пијанистом Милошем Андрићем. Поносан сам на њихов успех, као и на то што, поред свог тог додатног рада у нашој музичкој школи, ови ученици нису запоставили ни општеобразовну школу где и даље имају одличне оцене. Сада се припремамо за међународно такмичење за тамбуру и мандолину ,Макса Поповʼ у Панчеву“ – рекао нам Ћирковић.

Како су нам рекли у овој школи, за овогодишња такмичења, како државна, тако и међународна, тренутно се припремају и други ученици са одсека клавира и хармонике.

Извор: Општина Пећинци