ДВЕ НАГРАДЕ ЗА ВРШАЧКО ПОЗОРИШТЕ

Представа „Ујка Вања“ у режији Андреја Носова која је настала у продукцији Народног позоришта „Стерија“ из Вршца и Хартефакт фонда, награђена је двема наградама на 70. Фестивалу професионалних позоришта Војводине.

Вршачка представа добила је специјалну награду за ново читање Чехова, а композитор Драшко Аџић, добио је награду за најбољу музику у представи.

Иначе, седми дан фестивала одржан је у вршачком позоришту, а на сцени је одигран управо „Ујка Вања“, као и представа за децу „Немушти језик“.

Жири у саставу Вида Огњеновић (драматуршкиња), Миодраг Табачки (сценограф) и професор Предраг Момчиловић одлучили су да представи „Ујка Вања“ доделе чак два значајна признања издвојивиши аутентичност њеног концепта и музике.

– За нас је веома значајно што поново учествујемо на Фестивалу професионалних позоришта Војводине и то са два селекторска дела. Тиме се вршачко позориште вратило на мапу позоришта Војводине, истакла Снежана Удицки, В.Д. директора Народног позоришта „Стерија“.

Представа је након једногодишње паузе, поново на сцени Народног позоришта „Стерија“ из Вршца, где је публика имала прилику да је погледа два пута, у оквиру редовног репертоара као и у оквиру такмичарског програма Фестивала.

Извор: Град Вршац