ДВЕ ВРЕДНЕ ДОНАЦИЈЕ ЗА ЈОШ ЕФИКАСНИЈИ „МУЛТИАРТ“

Удружење „Мултиарт“, у сарадњи са партнерским организацијама и хуманим појединцима, успело је да обезбеди два значајне донације које ће додатно унапредити ефикасност и услуге лицима са развојним тешкоћама. На адресу „Мултиарта“ ових дана стиже прилагођено возило за превоз особа са телесним инвалидитетом и особа са менталним тешкоћама, а већ је на адресу удружења из Словеније стигла мека хипербарична комора за потребе деце са аутизмом и другим развојним тешкоћама.

„Возило Удружењу ‘Мултиарт’ додељује на петогодишње коришћење организација ‘Корак срцем’ из Руме, у оквиру заједничког пројекта бесплатног превоза особа са телесним инвалидитетом и менталним тешкоћама. У питању је комби возило – продужени Fiat Ducato, опремљен хидрауличном рампом и лифтом за подизање инвалидских колица. Приоритет у превозу имаће деца, али ће се у складу са могућностима возило бити на услузи одраслим особама и старим лицима. Трошкове регистрације и сервиса покриваће организација ‘Корак срцем’, док су обезбеђивање горива и возача волонтера обавезе наше организације и ФБ групе ‘Возачи великог срца Србија’. Возило ће се примарно користити за следеће потребе: превоз до школе, превоз у дневни боравак, превоз на лекарске прегледе и интервенције, превоз ради одласка на терапије, превоз у кућу Удружења ‘Мултиарт’ на Златибору на терапеутски боравак, превоз на бањска лечења и терапије, превоз на кампове и излете у организацији удружења, превоз на спортска такмичења, манифестације и културна дешавања, превоз хуманитарне помоћи“, рекао је Борис Бијеловић, председник „Мултиарта“. Свечано уручење возила заказано је за суботу, 17. децембар у подне.

Такође, „Мултиарт“ је примио донацију меке хипербаричне коморе за потребе деце са аутизмом и другим развојним тешкоћама.
„Хероји су међу нама. Др Владан Станојковић је први лекар у Словенији који је добио лиценцу словеначког Министарства здравља за лечење хипербаричном оксигенацијом. У својој ординацији поседује пет комора. Бесплатно је лечио много деце са тешкоћама у Словенији. Комора коју нам је донирао је половна, али у одличном стању. Подсетићу да су наша деца били корисници бесплатних терапија у Специјалној болници за хипербаричну медицину у Београду, али ти програми су угашени још пре две године. Од тада у Србији не постоје овакве бесплатне терапије. Настављамо даље, на здравље и радост деце и родитеља“, поручио је Бијеловић и захвалио др Станојковићу на донацији која још једном потврђује његову, свима добро знану хуманост.

Извор: Општина Врбас