ДВЕ ЗЛАТНЕ МЕДАЉЕ СА СВЕТСКОГ ШАМПИОНАТА У РВАЊУ СТИГЛЕ У ЗРЕЊАНИН: ДАТУНАШВИЛИ И МАТЕ НЕМЕШ ПРОНЕЛИ СЛАВУ СРБИЈЕ И РВАЧКОГ КЛУБА “ПРОЛЕТЕР”

Светски шампионат у рвању за сениоре по први пут је одржан у Београду и Србији, уз учешће око 2.500 такмичара из 75 земаља. Освајањем четири златне медаље наши репрезентативци остварили су до сада незапамћен успех, а два светска првака добили су и град Зрењанин и Рвачки клуб “Пролетер” – Зураб Датунашвили освојио је златну медаљу у категорији до 87 килограма грчко-римским стилом, док је Мате Немеш тријумфовао у категорији до 67 килограма.

Зураб Датунашвили у финалној борби јуче је убедљиво савладао Турпана Бисултанова, репрезентативца Данске, резултатом 6:2, док је Мате Немеш у фантастичној борби вечерас савладао досадашњег светског и олимпијског шампиона Гераиа из Ирана, након преокрета од 0:4 до 5:4.

 Честитајући им на овим изузетним резултатима, градоначелник Зрењанина Симо Салапура подсећа да су ове медаље “исковане” управо у Зрењанину. 
– Све честитке Датунашвилију и Немешу на сјајним резултатима и потврди квалитетног и истрајног рада, који годинама уназад у Србију и Зрењанин доноси медаље с највећих светских такмичења. Ви сте понос не само рвачког, већ и спорта уопште у нашој земљи, понос свог града и свог клуба. Рвање је у Зрењанину најтрофејнији спорт и ја вам желим да с успесима наставите и у наредном периоду – поручио је градоначелник Салапура нашим златним рвачима.

Репрезентативци Србије освојили су у Београду четири златне медаље, што је до сада незабележен резултат на једном шампионату, а последњу фазу припрема реализовали су управо у Зрењанину, Дому борилачких спортова и матичној кући Рвачког клуба “Пролетер”. Њих је, непосредно пред полазак за Београд, посетио и градоначелник, пожелевши им успешне наступе и медаље. На припремама у Зрењанину, на пет струњача у спортској хали “Звонимир Звонко Вујин”, скоро две недеље били су и најбољи рвачи Кине, Египта, Алжира, САД, Мађарске и Сан Марина, укупно више од стотину њих, препознавши наш град као рвачки центар Србије, са изузетном традицијом и резултатима у том спорту, деценијама уназад. 

Извор: Град Зрењанин