ДВОЈЕ МЛАДИХ РУМЉАНА ИЗБОРИЛО ПЛАСМАН У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ

Савате клуб „Рума“ био је домаћин протеклог викенда Првенства Србије за млађе јуниоре у асу саватеу, а ово такмичење је уједно било и изборно за Светско првенство које ће се одржати у нашем граду од 1-3. јула 2021. године.

Румљани су освојили две златне и једну сребрну медаљу.

Златне медаље и пласман у репрезентацију Србијe изборили су Анастасија Иконић до 60кг и Јован Теодорoвић до 75кг, док је Небојши Петровићу припала сребрна медаља.

Такмичење је одржано уз све мере безбедносне заштите препоручене од кризног штаба и Владе Републике Србије – Министарства омладине и спорта без публике, уз обавезне заштитне маске за све учеснике свe време такмичења, мерење температуре за све учеснике, дезинфекцију борилишта сваких сат времена, дезо баријере и медицинску контролу. Сви учесници су били осигурани и такмичење је протекло без инцидента.

Савате бокс клуб „Рума“ упутио је захвалност установи Спортски центар „Рума“ и особљу на сарадњи, покровитељу Општини Рума, Савезу Спортова Општине Рума и Влади Републике Србије – Министарству омладине и спорта на покровитељству, медицинској служби Дома здравља „Рума“, обезбеђењу „Нинтел“ из Сремске Митровице, Савате савезу Србије на техничкој организацији, хамбургерији „Панта“ на достављеној храни за судије и службена лица и свим спортистима на сарадњи.

Извор: Општина Рума