ДВОРИШТЕ КУРИЈЕ ИСПУНИЛИ ВРЕЛИ ЛАТИНО РИТМОВИ И ЏЕЗ КЛАСИЦИ

Програм другог августовског викенда „Кикиндског лета“, у дворишту Курије, на задовољство публике, отворио је наступ оркестра познатог новосадског пијанисте и композитора, Александра Дујин. Сјајни музичари и врхунска интерпретација Невене Рељин пружили су суграђанима заводљиво музичко путовање латиноамеричким земљама. Опус је обухватио и џез класике и филмску музику:

– Мултикултуралној едукацији посвећен сам већ 15 година, а драго ми је да је Кикинда постала незаобилазно место јер ово није наше прво гостовање у овом граду. Програм који смо извели садржи пресек композиција које сам радио са Невеном Рељин током протекле деценије- навео је Александар Дујин и признао да се на овај начин труди да публици приближи квалитетну, традиционалну музику других поднебља:

– Пребрз проток информација омогућио је да је свима све доступно, па и музика. Човек се једноставно изгуби у „шуми“ свега тога и нема времена да саслуша савете- прокоментарисао је Дујин музику која је данас доступна људима. Као и претпрошле зиме, кад је први пут наступила у Кикинди, Невену Рељин су обузела посебна осећања уочи и током концерта:

– Овде имам родбину са очеве стране, а ранијих година сам доста времена проводила у Кикинди. Мислим да би систем вредности морао да се подигне и да се младима, кад је музика у питању, понуди нешто друго. Дуго већ певам латиноамеричку музику, посебно бразилску- признала је она.

Извор: Град Кикинда