ДЗ „ВЕЉКО ВЛАХОВИЋ“ У ПРОЈЕКТУ „ЗДРАВА ЖЕНА – ЈАКА ЖЕНА“

У оквиру пројекта „Здрава жена – јака жена“, који заједно спроводе Министарство здравља Владе Републике Србије и Дом здравља „Вељко Влаховић“, установа из Врбаса организоваће током фебруара серију здравствено-васпитних активности за припаднице лепшег пола. 

Према утврђеном програму, 06 и 20. фебруара од 16.00 до 18.00 часова, све заинтересоване жене могу посетити Поливалентну патронажу ДЗ „Вељко Влаховић“ и добити све неопходне савете о превенцији карцинома грлића материце и дојке, затим савете о полном и репродуктивном здрављу жена, те о ХПВ инфекцији и ХПВ вакцини. Истовремено, женама које не могу доћи до Дома здравља на располагању ће бити телефонско саветовалиште, на броју 064.846.8105, на ком ће се моћи пронаћи одговори на многа питања и заказати превентивни гинеколошке прегледе.

За 11. и 18. фебруар од 14.00 до 16.00 часова, у Диспанзеру за жене, заказане су радионице на тему самопрегледа дојки. Превентивне гинеколошке прегледе биће могуће обавити 07. фебруара, 13.  фебруара, 20. фебруара, 26. фебруара и 27. фебруара, од 14.00 до 16.00 часова.

„Хајде да срушимо баријере које су нам препрека до бољег здравственог стања женске популације Врбаса. Подршка за остварење овог пројекта обезбеђена је кроз грантове за пројекте у оквиру II пројекта ‘Развој здравства Србије’ и додатног финансирања за његову реализацију, преко Владе Републике Србије, из средстава зајма Светске банке“, саопштено је Дома здравља „Вељко Влаховић“.

Извор: Општина Врбас