ЕДУКАЦИЈОМ ДО ВЕЋЕ БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈУ

Едукација  је један од основних предуслова за достизање вишег нивоа саобраћајне културе и веће безбедности свих учесника у саобраћају. Она представља најефикаснији начин превенције и говори о улози у саобраћају, о безбедном кретању и поштовању прописа, али пре свега о потреби да се буде опрезан. Сходно томе, Агенција за безбедност саобраћаја редовно спроводи спроводи превентивне активности намењене повећању безбедности свих учесника у саобраћају, са посебним акцентом на децу, која су једна од најрањивијих категорија.

У оквиру једне такве активности Агенција за безбедност саобраћаја донирала је за једанаест основних школа у румској општини и предшколску установу „Полетарац“ вредан едукативни материјал.

У Градској кући представници Агенције за безбедност саобраћаја су данас директорима основних школа и УПВО „Полетарац“ уручили 500 бојанки „Пажљивко“ за предшколце, 480 књига „Пажљивкова правила у саобраћају“ за прваке и 500 распореда часова.

Агенција за безбедност саобраћаја је основана 2009. године на основу Одлуке Владе РС. Визија АЗБС је унапређење безбедности саобраћаја уз свеопшти тимски рад са свим институцијама, уз сталну едукацију становништва. Мисија АЗБС је спашавање живота и превенција повређивања кроз смањење броја и тежине саобраћајних незгода.

Извор: Општина Рума