“ЕФА” ПОНОВО ПОМОГЛА БОЛНИЦИ, ДОКТОРИЦА НЕ ЗАБОРАВЉА ЗЕМЉАКЕ

Градоначелник Кикинде, Павле Марков, присуствовао је данас у Општој болници примопредаји још једне донације, коју је обезбедило удружење „ЕФА“. Иза удружења стоји наша некадашња земљакиња, др Елизабета Фесл де Алемани. Лекарка која живи у Немачкој већ годинама помаже рад кикиндске, зрењанинске и сенћанске болнице, а пре две недеље је упутила помоћ и познатој београдској клиници „Др Лаза Лазаревић“:

– То само потврђује њену хуманост. Вредност сваке појединачне донације износила је око 10.000 евра, а сарадња је успостављена 2016. година. До сада је донирано 65 кревета са душецима и комодама. Болници су предати ормари за лекаре, маске, рукавице, назувице, 21 пакет пакет хране за бебе и још много тога – навео је др Мирко Стојисављевић, директор Опште болнице. Он се захвалио колегиници великог срца, али и свим досадашњим и будућим донаторима. Фирме и појединце из наше средине који су спремни да следе пример др Елизабета Фесл де Алемани и помогну кикиндској болници, градоначелник Павле Марков позвао је да то и учине:

– Имамо велике планове у вези са болницом, иако она није у ингеренцији локалне самоуправе. То не значи да не треба да бринемо о институцијама које сви заједно користимо. Доста тога смо у претходном периоду урадили. Потребна су констатна улагања – рекао је Марков и додао да ће круна свега бити комплетна реконструкција болнице. Примопредаји болничких кревета и остале опреме присустовали су Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног округа, али и Весна Циврић, председница НВО “Дуга” из Аде:

– Удружење “ЕФА” основале су пре 29 година др Елизабета Фесл де Алемани и Чила фон Бозелагер. “ЕФА” сноси и трошкове транспорта. Треба рећи да др Елизабета Фесл де Алемани не помаже само болнице. Донацијама су обухваћени вртићи, школе, па и мигранти – рекла је Ћиврић.

Извор: Град Кикинда