EKIPA SUBOTICE TREĆA NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU CITY GAMES

Ekipa Subotice osvojila je treće mesto na Međunarodnom takmičenju City Games koje je održano na Zlatiboru u četvrtak 4. jula na bazenu Olimp, navodi subotica.info.  

Sportski savez Subotice uz saradnju sa resorom za sport grada Subotice i ove godine je okupio ekipu za takmičenje na igrama City games (Igre bez granica). U cilju promocije ovogodišnjih Igara na Zlatiboru je održano Međunarodno takmičenje na koje su subotičani dobili specijalnu pozivnicu nakon što su prošle godine sveukupno bili treći u Srbiji. Samo takmičenje na Zlatiboru proteklo je u odličnoj atmosferi učesnika iz tri države. Najbolja je ebila ekipa iz Kragujevca (prošlogodišnji pobednici igara u Srbiji), drugo mesto pripalo je ekipi iz Skoplja, pobednici igara u Makedoniji koji su bili sastavljeni od profesionalnih sportista, treći su bili subotičani koji su bili bolji od ekipe iz Maribora, prošlogodišnjeg sveukupnog pobednika koja je zauzela četvrto mesto i ekipe iz Loznice.  

Iako pomalo oslabljeni zbog nemogućnosti dolaska dva igrača, ekipa iz Subotice se odlično pokazala i na kraju zauzela treće. Nedostajalo je malo sportske sreće da se subotičani na kraju okite srebrnim medaljama. Novom medaljom su nastavili uspešan niz od prošle godine kada su se pojavili na tri takmičenja i osvojili po jednu zlatnu, jednu srebrnu i sveukupnu bronzanu medalju. 

Ekipu koja je sačinjavala 6 takmičara: Srđan Dakić, Dejan Franjković, Milan Ivošević, Marko Rašković, Milica Šoštarec i Noemi Priboj predvodio je generalni sekretar Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković. 

U julu mesecu se održava ovogodišnje takmičenje City Games. Ekipa Sportskog saveza Subotice pokazala je da sa pravom računa na visok plasman u ovogodišnjem takmičenju. Sklopljena je saradnja i sa sportskom laboratorijom „ST Lab“ koja se brine za oporavak i testiranje igrača. 

Subotica će uz pomoć resora za sport i omladinu Grada biti domaćin ovog takmičenja u u četvrtfinalnoj fazi u petak 19. jula na bazenu Dudova šuma sa početkom od 19:30 časova. 

Izvor: subotica.info