“ЕКО НЕДЕЉА” ОКУПИЛА ВИШЕ ОД 1.000 СУГРАЂАНА СВИХ ГЕНЕРАЦИЈА

Бројни и разноврсни садржаји 5. “Еко недеље” потврдили су сврсисходност велике еколошке акције коју током априла реализује градски Секретаријат за заштиту животне средине, пољопривредну и рурални развој. По броју учесника свих генерација, овогодишња “Еко недеља” надмашиће претходну. Лањској акцији одазвало се око 1.300 људи, а овогодишња ће бити још масновнија. Наредне седмице планирана су два преостала сегмента, подела флајера поводом обележавања Дана планете Земље и традиционално уређење Симићевог салаша:

– Због лошег времена били смо принуђени да пролонгирамо одржавање ових еколошких акција. Подела едукативних флајера на градској пијаци је планирана у понедељак, 22. априла, на Дан планете Земље, а уређење Симићевог салаша неколико дана касније. “Еко недеља” је обухватила шест различитих тематских активности, а све у циљу еколошке едукације суграђана свих генерација, од предшколаца до најстаријих Кикинђана. Започела је мерењем буке у граду, а овај сегмент смо реализовали у сарадњи са Техничком школом и стручњацима ЗЗЈЗ. Уследила је три километра дуга “Еко шетња” до Старог језера- саопштила је Мирослава Крнић, секретарка Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривредну и рурални развој. Најупечатљиви и најинтересантнији је био маскенбал предшколаца:

– У костимима од рециклираног материјала, малишани су прошетали градским тргом. Придружила су нам се деца новосадског еколошког вртића “Маслачак”, а није изостао ни Еко фестивал и квиз знања. У одмеравању знања из области заштите животне средине највише су показали ђаци ОШ “Вук Караџић”. Друго место припало је ђацима ОШ “Јован Поповић”, а треће великоселској ОШ “Славко Родић”- додала је она.

Извор: Град Кикинда