ЕЛИМИНИСАТИ ИЗВРШИТЕЉСКУ МАФИЈУ

„Српска радикална странка је покренула велику кампању на простору читаве Србије чији је крајњи циљ укидање јавних, приватних извршитеља. Приватни извршитељи су савремене дахије, који деру кожу грађанима наплаћујући измишљене, противзаконите и противуставне трошкове. Извршитељи су на челу организоване криминалне групе, а компањони су им надлежни државни органи, банке и унапред познати купци отетих кућа и станова. Позивам све Новосађане да потписом на петицију подрже иницијативу српских радикала, како би заједничким снагама укинули извршитељску мафију, а извршни поступак вратили у надлежност судова.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Градског одбора Српске радикалне странке Нови Сад.

Јакшић је рекао да ће, петиција за укидање јавних извршитеља, бити прикупљана свакодневно у страначким просторијама и, на пунктовима – свим пијацама, прометницама и у центру Новог Сада.

„Новосађани су, нажалост, на својој кожи највише осетили дивљање извршитељске мафије. Од 2013. до данас на територији Новог Сада је покренуто преко 80.000 поступака принудне наплате. Извршитељи упадају у станове, утерују страх и бесомучно пљачкају грађане Новог Сада високим накнадама, измишљеним, противзаконитим трошковима и пленидбом имовине. ЈКП „Информатика“ Нови Сад све време противуставно грађанима обрачунава затезну камату, отима им по сваком покренутом предмету 6000 динара за непостојеће адвокатске услуге и додатних 4680 динара као „предујам за вођење поступка принудне наплате“. Извршитељска мафија је у сарадњи са ЈКП и адвокатским канцеларијама, само на основу непостојећих адвокатских услуга, опљачкала најсиромашније Новосађане за 4.000.000 евра. Овој отимачини се, без одлагања, мора стати на пут.“ – истакао је Јакшић.

Српски радикали истичу да је скандал без преседана, што ЈКП „Информатика“ још увек дужи неколико хиљада оних грађана Новог Сада, чији је принудни поступак, водио злогласни новосадски извршитељ Светислав Ћурчић. Ћурчићу, омиљеном извршитељу напредњачке власти, грађани су масовно исплаћивали дугове, али, он новац није прослеђивао повериоцу.

„За данас је заказано исељење две новосадске породице, које немају алтернативни стамбени простор. Српска радикална странка сматра да нико не сме остати без крова над главом, јер је право на дом основно људско право. Позивам све суграђане да нам помогну, да ставимо ван снаге срамни Закон о извршењу и обезбеђењу и да, заједничким снагама, укинемо јавне извршитеље.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.