ЕМИСИЈА „АГРО КАРАВАН“ СНИМАНА У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА

После три године рада и небројаних километара пређених путевима Србије, Српске и Црне горе, телевизијска екипа „Агро каравана“ обрела се у Сремским Карловцима, где је током среде и четвртка ове недеље забележила кадрове и приче из нашега града.

Ова емисија, коју за кабловску Агро ТВ, прву српску телевизију специјализовану за пољопривредне садржаје, реализује продукција чачанске приватне телевизије Галаксијa 32, основане у јануару 1993. године, има до сада више од 140 снимљених и емитованих епизода. Њен циљ је, да кроз путописну форму, прикаже пре свега аграрне потенцијале појединих општина, градова или области, допуњујући их занимљивостима о културној и историјској баштини и другим вредностима, које сведоче о људима у тим крајевима.

Камера на улицама Сремских Карловаца претходних деценија није била реткост. Снимани су овде и филмови и емисије. Међутим, ретко је неко у ово место долазио да, изузузев кратких прилога за вести, начини видео-запис о животу савременог Карловчанина и његов однос према неизбежном наслеђу.

Оно што је за „Агро караван“ било најпривлачније, а свакако је дар прошлости, то је вишевековна традиција винарства и виноградарства у Сремским Карловцима. Зато су чланови екипе, током два дана, разговарали с винарима о текућој берби, грожђу, винима, савременој производњи, претходницима, могућностима и плановима, снимајући кадрове у Патријаршијском подруму и винаријама „Бајило“, „Ђурђић“, „Мрђанин“, „Веритас“, „Косовић“, „Киш“, „Винум“ и „Живановић“.

Црква, култура, школство, туризам, пољопривреда, Сремски Карловци некада и сада биле су теме о којима су причали: ректор Богословије и старешина Саборне цркве протојереј Јован Милановић, директор Карловачке гимназије Радован Ковачевић, председник Управног одбора ОКУД „Бранково коло“ Ненад Војводић, Александра Нешић испред општинске Туристичке организације, председник Општине Александар Саша Стојкечић и извршилац за послове локалног економског развоја Драгана Драгојловић.

„Агро караван“ сниман у Сремским Карловцима биће премијерно емитован на Агро ТВ-у у недељу 11. октобра 2020. у 16 часова. Сви они који немају могућност да, преко mts-ових телевизијских пакета, прате овај канал, моћи ће да погледају емисију на Јутјубу отприлике недељу дана касније.

С. М.

Извор: Општина Сремски Карловци