ЕНИГМАТЕ СЕ ОКУПИЛЕ У ПЕЋИНЦИМА НА ЗАГОНЕТНУ СУБОТУ

У Културном центру Пећинци, 5. марта је одржана прва седница Председништва Енигматског савеза Србије. Директор Културног центра Пећинци Јован Деврња је том приликом члановима председништва упутио добродошлицу у име Општине Пећинци.

“Драго ми је да је наша установа културе данас домаћин члановима Председништва енигматског клуба Србије, посебно јер се поред наших бројних активности указала прилика да се у оквиру наше установе оформи и Енигматски клуб “Срем” као посебна секција, која ће омогућити енигматама, садашњим али и будућим, да у оквиру наше секције на занимљив и креативан начин развијају свој ум” – рекао нам је Деврња.

Актуелни председник Енигматског савеза Србије Владимир Шарић из Шимановаца захвалио се директору на гостопримству и подршци за формирање енигматске секције.

“Велику захвалност дугујемо како директору Јовану Деврњи на подршци тако и Општини Пећинци, јер нам је поред секције омогућено да седиште Енигматског савеза Србије буде у Пећинцима. Зато је прва седница Председништва одржана код нас, и то на загонетну суботу, којом смо уједно обележили и овогодишњи Дан енигмата Србије” – казао је Шарић.

На седници је конституисано Председништво ЕСС на челу са Владимиром Шарићем, а договорено је да се 21. Сусрети енигмата Србије ове године одрже у Коцељеви од 26. до 28. августа, као и да се покрене иницијатива за оснивање Музеја енигматике са библиотеком. Минутом ћутања одата је пошта преминулим енигматама у периоду од изборне Скупштине до прве седнице Председништва.

Извор: Општина Пећинци