ЕПИСКОП СРЕМСКИ ВАСИЛИЈЕ ПОСЕТИО ОПШТИНУ ПЕЋИНЦИ

У храму Светог оца Николаја у Пећинцима, 21. јаунара, заједно са намесницима и свештенством Епархије сремске и верницима, епископа сремског Василија дочекао је и председник општине Пећинци Синиша Ђокић. Након дочека у храму, одржана је литија до парохијске сале у Пећинцима, где је одржан радни састанак на тему увођења електронског пословања у Епархији сремској.

Архијерејским намесницима Епархије сремске и делегацијама намесништава најпре се обратио епископ сремски Василије, који је у уводној беседи говорио о значају увођења електронског пословања у раду Епархије, црквених општина и управа парохија, као и о значају истог за мисионарску делатност Цркве.

Позитивне стране увођења електронског пословања присутнима је у свом обраћању представио архијерејски намесник пећиначки јереј Бојан Мијановић.Он је том приликом изјавио да се овакав састанак свештенства први пут одржава ван седишта Епархије сремске и да је то велика част за пећиначко младо намесништво.

Након обраћања архијерејског намесника пећиначког, присутнима је представљен нови програм за електронско пословање у Епархији сремској од стране Зорана Товаровића из програмерске фирме „Лав“, а у наставку састанка је одговарано на питања присутних о безбедности система и података који се чувају у њему, као и о могућности каснијег повезивања представљеног система са банковним системом.

По завршетку састанка, одржана је трпеза љубави у сали парохијског дома у Пећинцима, захваљујући труду свештенства Архијерејског намесништва пећиначког на челу са оцем Бојаном Мијановићем, свештеничких супруга и верника из Пећинаца и околине.

Извор: Општина Пећинци