ЕТНО-ГРАЂАНСКО ДРУШТВО „СУВАЧА“ ПРИРЕДИЛО ЧЕТВРТУ „ШТРУДЛИЈАДУ“

Етно – грађанско друштво „Сувача“, у оквиру обележавања 21. годишњице свог постојања, у сали ресторана “Белавила“ организовало је традиционалну “Штрудлијаду“. Манифестација је покренута 2020. и такмичарског је карактера, а представља умеће прављења најлепше и најукусније маковњаче на овим просторима. За најукуснију проглашена је штрудла Јелене Станковић из Шапца, награђене су и чланице удружења жена из Тараша, Нових Козараца и Новог Бечеја. Овом гастрономском догађају присуствовали су градоначелник Кикинде, Никола Лукач, Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника и Младен Богдан, председник Градског парламента.

“Град Кикинда увек ће подржавати рад наших жена, ове манифестација на којој се праве и представљају најбоље штрудле, како би се о тим специјалитетима, али и о нашем граду надалеко чуло. Хвала нашим драгим гостима из Ниша, Шапца, Новог Бечеја, Зрењанина, који су дошли у наш град како бисмо им показали да смо добри домаћини. Морамо да подржавамо једни друге, да пазимо једни на друге и да још једном укажемо на наже жене које су стуб нашег друштва“, рекао је градоначелник.

Кикиндско удрућење потоји већ 21 годину, док је Штрудлијада организована четврту годину заредом:

“Било је 15 излагача, а уручили смо и награде. Имали смо госте из целе земље, тако само врло поносни на нашу манифестацију. Циљ нам је да наставимо да помажемо онима којима је помоћ неопходна јер смо ми хуманитарна организација“, објаснила је Радојка Вујадинов, председница Удружења “Сувача“.

Освајачици најштрудле из Шапца ово је била друга година такмичења у Кикинди:

“Прошле године освојила сам прво место, а ове године специјалну награду што ми је јако драго. Бавим се производњом специјалитета, радим то са пуно љубави и задовољства, тако да ми је велика част. Штрудлу сам правила по рецепту свог пријатеља, Мађара од ког сам купила мак који он производи, а који ми је тада открио тајне у прављењу штрудле“, додала је победница, Јелена Станковић.

Извор: Град Кикинда