ЕВРОПСКА НЕДЕЉА ЛОКАЛНЕ ДЕМОКРАТИЈЕ ОВЕ ГОДИНЕ ПОСВЕЋЕНА ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Поводом обележавања Европске недеље локалне демократије, данас је, на Тргу Светог Тројства у Сомбору одржнa промоција активности и механизама укључивања грађана у процес доношења одлука у области заштите животне средине. Промоцију је организовао Град Сомбор у сарадњи са Сомборским едукативним центром, Покретом горана и Фондацијом Гимназије „Вељко Петровић“, под покровитељством Сталне конференције градова и општина.

„Сва три актера имају активне пројекте везане за заштиту животне средине на којима је локална самоуправа града Сомбора партнер. Сомборски едукативни центар асистира при изради планског документа за заштиту животне средине, Покрет горана има актуелни пројекат везан за пошумљавање и Гимназија Вељко Петровић ради са ученицима на пројекту који се односи на процес рециклаже, тако да, у том контексту, желимо да позовемо грађане да се укључе у процесе доношења одлука кроз сва три пројекта и кроз механизме локалне самоуправе који већ постоје, да се одазову на јавне расправе и пошаљу своје препоруке, идеје и коментаре“ истакао је помоћник градоначелника Синиша Борота.

Европска недеља локалне демократије ове године се одржава од 11. до 15. октобра, са темом „Заштита животне средине: локалне заједнице предузимају мере (Protecting the environment: local communities take action)“.

Извор: Град Сомбор