ЕВРОПСКА НЕДЕЉА СПОРТА У СОМБОРУ НАСТАВЉЕНА СПОРТСКИМ МИКСОМ ЗА НАЈМЛАЂЕ

У оквиру обележавања Европске недеље спорта, данас је у Спортском центру „Соко“ одржан „Спортски микс“, односно комбинација полигона спретности, плеса и едукативних радионица.

Велики број малишана узео је учешће у овом специфичном миксу, где су кроз игру и забаву могли да науче нешто ново, али и да се добро забаве.

„Циљ ове манифестације је да укључимо што ширу популацију у физичке активности и на тај начин подигнемо свест колико је битно да се бавимо спортом. У току ове недеље имали смо већ разне лепе активности. Данас смо у организацији Олимпијског комитета, Града Сомбора, Спортског савеза Града Сомбора, Спортског центра и наших вредних волонтера Црвеног крста, организовали један леп спортски, едукативни микс, како бисмо децу кроз забаву и дружење укључили у физичку активност“, поручила је Антонија Нађ, чланица Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства.

Такође, малишани су имали прилику да се упознају са зумбом, затим су имали јавни час плеса од стране чланова Плесног клуба „Ронда“, а волонтери Црвеног крста су им робјашњавали и показивали основе прве помоћи.

Спортски микс су посетили и представници Олимпијског комитета Србије.

Извор: Град Сомбор