ЕВРОПСКА НЕДЕЉА СПОРТА У СОМБОРУ

У оквиру Европске недеље спорта,  Спортски савез града Сомбора организовао је спортска такмичења школске деце.

Догађај је покренут од стране Европске комисије, а основни циљеви Европске недеље спорта усмерени су на подстицање грађана на бављење физичком активношћу, без обзира на године или физичку спремност, као и едукација гађана о здравом начину живота.

Прошле године широм Европе више од 13 милиона људи из 37 земаља и територија узело је учешће у Европској недељи спорта, а ове године се очекује да број људи који ће вежбати током Европске недеље премаши цифру од 15 милиона из 44 државе. Ове године догађај се реализује по јубиларни 5. пут, а у Србији по други пут.

У име Града Сомбора све учеснике је поздравила Антонија Нађ Косановић градска већница за спорт децу и омладину.

„Овом приликом морам да изразим задовољство што је Србија  једна од 44 земље које учествују у Европској недељи спорта, да имамо преко 17 милиона учесника који су укључени у обележавање Европске недеље спорта, а још драже ми је што је Сомбор препознат као средина  у којој спорт заузима важно место, те је уврштен међу 8 градова у Србији у којима се организују ове спортске активности“ истакла је Антонија Нађ Косановић пожелевши учесницима добре резултате.

Спортско такмичење званично је отворио заменик градоначелнице града Сомбора Антонио Ратковић убацивањем лопте у кош.

Обележавању Европске недеље спорта у Сомбору присуствовали су осим представника Градске управе града Сомбора, Спортског савеза града Сомбора, Спортског центра „Соко“ Сомбор, Црвеног крста Сомбор и заменица градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић са сарадницима.

Извор: Град Сомбор