ЕВРОПСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА

Црвени крст Пећинци организовао је јуче у читаоници пећиначке Народне библиотеке предавање за ученике представнике ђачког парламента седмих и осмих разреда основне школе у Пећинцима, поводом обележавања Европског дана борбе против трговине људима.

Како нам је рекла Гордана Коњевић секретар пећиначког ЦК, предавање је одржала волонтерка др Бојана Јовановић, а ученицима је нарочито указано на различите начине увлачења жртава у ланац трговине људима и на мере опреза којих сваки појединац треба да се придржава како би заштитио себе и друге.

“У оквиру предавања посебно је наглашено колико је важно информисање и превенција у овој области. Ученици су били заинтересовани за ризике у понашању младих на друштвеним мрежама што је веома актуелно последњих година” – рекла је Коњевић и додала да активности које Црвени крст спроводи имају велики превентивни значај јер су усмерене на децу и младе као посебно угрожене циљне групе, као и да на овај начин Црвени крст покушава да утиче на подизање свести о постојању проблема и последицама које трговина људима има.

Извор: Општина Пећинци